Vliegsafari langs de hoogtepunten van Botswana

Vliegsafari langs de hoogtepunten van Botswana

Terug naar het reisoverzicht

Vliegsafari langs de hoogtepunten van Botswana

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 13 dagen / 10 nachten


Prijs: €vanaf 6.260,- -Omschrijving:


Victoria Falls - Chobe National Park – Savuti - Moremi Game Reserve – Okavango Delta

map Botswana vliegsafari 2016

U begint uw safari aan de indrukwekkende Victoria Watervallen. Per vliegtuig combineert u al het moois wat Botswana te bieden heeft: de enorme olifantenpopulatie te Chobe en Savute, het rijke wildleven van Moremi en de unieke Okavanga Delta.
Wij zoeken voor u de meest geschikte lodges en tented camps uit die het best aan uw wensen beantwoorden.

Dagschema:


Dag 1: Brussel – Victoria Falls
Vertrek per vlucht met bestemming Victoria Falls.

Dag 2 & 3: Victoria Falls (OLA)
Bij aankomst in Victoria Falls, onthaal en transfer naar uw lodge nabij de Victoria Falls, op wandelafstand van het centrum.
Overnachting in Ilala Lodge***, standaard kamer. Deze charmante lodge bevindt zich nabij de Falls en het centrum, en beschikt over een uitstekekend restaurant waar u ook onder de sterrenhemel kunt dineren.

Arialviewofthefalls1

ILALA_LODGE_HOTEL,_VICTORIA_FALLS

1377247234_arial_view_2

Dag 4 & 5: Victoria Falls – Chobe National Park (OLA)
per voertuig naar de luchthaven van Kasane, vanwaar u een transfer per vliegtuig naar uw lodge geniet. Overnachting in Muchenje Safari Lodge ***/*, chalet, vol pension, activiteiten inclusief. Uw lodge bevindt zich ten westen net buiten het National Park, in het Chobe Forest Reserve, waardoor u tevens nachtsafari’s en wandelsafari’s kunt ondernemen. Tijdens uw safari’s zult u de grote olifantenpopulaties te Chobe ontdekken, alsook buffels, en de zeldzame wilde hond.

Botswana-Chobe-Muchenje-Safari-Lodge-33

Muchenje_Safari_Lodge_3

Botswana-Chobe-Muchenje-Safari-Lodge-8

Dag 6 & 7: Chobe National Park – Savuti (OLA)
Transfer per voertuig naar de luchthaven van Kasane, vanwaar u een transfer per vliegtuig geniet naar Savuti, waar dorre uitgestrekte vlaktes het landschap domineren. Overnachting in And Beyond Savute Under Canvas ****, een semipermanent luxe-tentenkamp met 5 luxe- tenten in Hemingway stijl, vol pension, activiteiten zoals safari’s in volledig uitgeruste 4x4 (met camera- oplaadmogelijkheid) en wandelsafari’s inclusief. Door het semipermanent karakter van dit mobiele tentenkamp zijn elektriciteit en stromend water beperkt.

andbeyond_savute_under_canvas_16

andbeyond_savute_under_canvas_11

a-botswana-safari-at-andbeyond-savute-under-canvas-28

Van januari tem maart en in november is Savute Under Canvas gesloten en geschiedt de overnachting dan in Ghoha Hills Lodge****, tented chalet, vol pension, activiteiten zoals safari’s in 4x4 en wandelsafari’s inclusief. Dankzij haar ligging op een heuvel geniet u vanuit de lodge van weergaloze vergezichten. Uiteraard kan deze lodge ook gereserveerd worden in de andere periodes van het jaar.

Ghoha_Hills_Lodge_2

Ghoha_Hills_Lodge_3

Ghoha_Hills_Lodge_13

Ghoha_Hills_Lodge_9

Dag 8 & 9: Savuti – Moremi Khwai Concessie (OLA)
Transfer per vliegtuig naar uw kamp in Moremi. Overnachting in Khwai Tented Camp ****, semipermanent kamp met 12 luxe-tenten aan de Khwai-rivier, vol pension, lokale dranken, activiteiten zoals dag- en nachtsafari’s, begeleide wandeltochten inclusief. Moremi Game Reserve bevindt zich in de Okavango Delta, en heeft als natuurlijke grens de vele waterkanalen. De vegetatie is zeer divers, van savanne tot moeras, wat garant staat voor een rijke fauna en flora. Moremi is één van de beste wildparken om de zeldzame wilde hond waar te nemen. Tijdens het droge seizoen (april – oktober) bevindt het wild zich geconcentreerd rond de permanente drinkplaatsen.

Khwai Tented Camp

New-Khwai-2

Khwai-2

Dag 10 & 11: Moremi Khwai Concessie - Okavango Delta (OLA)
Transfer per vliegtuig naar uw kamp in de Okavango Delta, de grootste delta ter wereld. Vanuit Angola zoekt de Okavango-Delta zich een weg doorheen de Kalahari, en creëert zo een wirwar van waterkanalen, eilandjes en moerassen. Tijdens het droge seizoen, van april tot oktober, staat het waterpeil hoog, tijdens het regenseizoen laag. Overnachting in Pelo Camp ****, gelegen op een eiland in het hart van de delta, 5 luxe-tenten met binnen- en buitendouche, vol pension, activiteiten zoals tochten per mokoro en per motorboot, begeleide wandeltochten inclusief. Dit eco-vriendelijke kamp wordt volledig omringd door water en biedt uitstekend comfort in een natuurlijke omgeving.

Pelo_Camp,_Okavango_Delta,_Botswana_2

Pelo_Camp,_Okavango_Delta,_Botswana_3

Pelo_Camp,_Okavango_Delta,_Botswana

pelo

pelo-camp-1475

Van januari tem maart en in november is Pelo Camp gesloten en geschiedt de overnachting dan in Gunn’s Camp ****, luxetent in Meru-stijl met bad en buitendouche, vol pension, activiteiten zoals tochten per mokoro en per motorboot, begeleide wandeltochten inclusief. Dit vintage kamp met zicht over Chief’s Island biedt uitstekend comfort in een natuurlijke omgeving. Uiteraard kan deze lodge ook gereserveerd worden in de andere periodes van het jaar.

Okavango Delta -Gunn's Camp

OD Gunn's Camp

Gunn’s_Camp

Gunn's Camp salon

Dag 12: Maun – Johannesburg – Brussel
Transfer per vliegtuig naar de luchthaven van Maun voor uw retourvlucht naar huis.

Dag 13: Aankomst te Brussel

vanaf 6.260,-€
Vertrekdatum: naar wens