Rondreis Vietnam met privé-chauffeur en lokale privé-gidsen

Rondreis Vietnam met privé-chauffeur en lokale privé-gidsen

Terug naar het reisoverzicht

Rondreis Vietnam met privé-chauffeur en lokale privé-gidsen

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 17 dagen


Prijs: €vanaf 2.895, - -Omschrijving:


HIGHLIGHTS:
- Uitgebreide kennismaking van Vietnam met oa. een ‘streetfood tour’ in Hanoi, een fietstocht in het platteland van Ninh Binh, de verkenning van de keizerlijke stad Hue per fiets of fietstaxi,…
- Unieke ervaring in de Mekong Delta en Halong Bay met de privé Sampan Song Xanh & de Princess Jonk
- Bijzondere Boutique Style Hotels zoals het An Lam Saigon River Resort, The Nam Hai, La Veranda,...
- Strandverblijf op het eiland Phu Quoc

Dagschema:


1/ Vlucht naar Hanoi

2/ Hanoi (B)
Bij aankomst in Hanoi verwelkoming en transfer naar het hotel (Early check-in incl. ontbijt). In de namiddag neemt de Engelstalige privégids jullie mee voor een ludieke fietstocht in een fietstaxi (rikshaw) door-heen Hanoi. Een originele en rustige manier om Hanoi te ontdekken: de meren, de oude wijk, de brede lanen en de koloniale huizen... Na het avondmaal terugkeer naar het hotel en vrije avond.

3/ Hanoi (B)
Na het ontbijt neemt de gids jullie mee voor een bezoek aan het mausoleum van Hô Chi Minh met oa. de paalwoning waarin hij leefde met de duizend jaar oude Eénpilaarpagode. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan het etnologisch museum waar jullie meer te weten komen over de diverse bevolkingsgroepen die Vietnam rijk is. In de namiddag staat een ‘street food tour’ op het programma waar jullie alles te weten komen over de Vietnamese keuken. ’s Avonds wonen jullie nog een voorstelling bij van het typische poppentheater op het water.

4/ Hanoi – Ninh Binh (B, L)
Vandaag rijden jullie naar de Ninh Binh provincie. Onderweg genieten jullie van de typische ‘couleur locale’. Het middagmaal wordt voorzien in het dorp Nho Quan bij één van de inwoners zelf. Jullie maken er kennis met hun leefgewoontes en de typische streekgerechten. In de namiddag staat een mooie fietstocht op het programma. Vanuit het dorp volgen jullie de rivier langs de dijk tot bij een ponton. Hier nemen jullie plaats op een kleine typische roeiboot. Jullie verkennen er de omgeving vanop de rivier met zijn rotspieken, rijstvelden en lokale fauna en flora. Aansluitend verkennen jullie even de oude hoofdstad Hoa Lu voor jullie inchecken in het hotel.

5/ Ninh Binh – Halong (B, L, D)
Na de check-out transfer naar Halong Bay waar u inscheept op een traditionele houten privéjonk. Dit is de start van een betoverende privécruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen die oprijzen uit de zee. Middagmaal aan boord. Bij zonsondergang geniet u aan boord van een rijstwijn, een fijn avondmaal en een goede nachtrust.

doorheen de Golf van Tonkin

6/ Halong – Hanoi - Danang - Hoi An (B)
Na het ontbijt aan boord kunt u nog rustig genieten van de omgeving. Vervolgens ontscheping en transfer naar de luchthaven van Hanoi. Onderweg maken jullie een stop in het Phu Lang dorp waar jullie kennis maken met de typische ambachten en de families die er leven. Bij aankomst in Hanoi check-in voor de binnenvlucht naar Danang. Aansluitend transfer naar Hoi An en check-in in uw hotel. Vrije avond om de omgeving en het hotel te verkennen.

7/ Hoi An (B, L)
Vandaag verkennen jullie verder de omgeving met een boottocht op de Thu Bon Rivier tot aan een authentiek vissersdorp. Hier verkennen jullie de mangrove met een bamboo boot. Ook kunnen jullie krab proberen te vissen. Na een BBQ seafood lunch terugkeer naar het hotel. In de namiddag staat de verkenning van het oude dorpscentrum met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky op het programma. Als af-sluiter wordt er een bezoek aan een Theehuis voorzien ‘Reaching Out Tea House’. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

8/ Hoi An - Danang - Hue (B)
Na de check-out transfer naar Hué via de bergpas genaamd ‘Col des Nuages’. Onderweg genieten jullie van de vergezichten en brengen jullie ook een bezoek aan het Cham Museum in Da Nang. Bij aankomst in Hué check-in in het hotel. In de namiddag verkennen jullie de oude stad met zijn keizerlijke citadel per fiets of fietstaxi. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije avond.

9/ Hue (B)
Na het ontbijt neemt de gids u mee voor een wondermooie fietstocht in de omgeving van Hue, langs de ‘Parfumrivier’ tot aan de Thien Mu Pagode. Jullie brengen ook een bezoek aan het Mausoleum van Minh Mang. ’s Avonds verkennen jullie nog de levendige Dong Ba Market.

10/ Hue - Ho Chi Minh (B)
Na de check-out transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Ho Chi Minh. Bij aankomst verkennen jullie samen met een privégids de stad. Volgende bezoeken staan op het programma: Het coloniale postgebouw, de kathedraal ‘Notre-Dame’ en de typische Dong Khoi straat. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan de Cholon-wijk. Na het bezoek transfer naar het bijzondere An Lam Saigon River Resort. Een gedeelte van de transfer gebeurd per boot die jullie naar het Resort brengt idyllisch gelegen langs de rivier. Check-in en vrije avond.

11/ Ho Chi Minh - Cu Chi - Ho Chi Minh (B)
Jullie beginnen de dag met de verkenning van het indrukwek-kende tunnelnetwerk van Cu Chi. Meer dan 16000 VC guerrillas verstopten zich in dit immens netwerk. In de late voormiddag terugkeer naar Ho Chi Minh. Hier worden jullie ingewijd in de geheimen van de Vietnamese Thee in een typisch ’Tea House’. Vervolgens verkennen jullie de levendige Binh Tay markt en de pagode Thien Hau. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

12/ Ho Chi Minh - Cai Be - Mekong Delta (B, L, D)
Na de check-out transfer naar Cai Be (+/-3u), gelegen in het hart van de Mekong delta. Bij aankomst inscheping op de privé Sampan Song Xanh.

per_boot_naar_de_‘Floating_Market’_van_Cai_Rang

Dit is een begin van een betoverende boottocht doorheen de Mekong Delta met oa. een bezoek aan de stad Sa Dec met zijn typische markt,… Het middagmaal wordt voorzien in het historische huis van de bekende Franse schrijfster Marguerite Duras.

13/ Mekong Delta / Can Tho (B)
Vroeg in de morgen verkennen jullie per boot naar de ‘Floating Market’ van Cai Rang.

floating markets

Dit is een zeer mooi schouwspel. Alles wordt er verhandeld op het water. Na de verkenning van de markt meren jullie aan in Can Tho. Vervolgens check-in in het koloniale hotel. In de namiddag verkennen jullie de stad en zijn omgeving. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije avond.

14/ Can Tho - Phu Quoc (B)
Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Can Tho. Check-in voor de binnenvlucht naar het eiland Phu Quoc. Bij aankomst transfer naar het strand-hotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

La Veranda - Phu Quoc

15 - 16/ Phu Quoc (B)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Een bezoek aan de nachtmarkt is een aanrader.

17/ Phu Quoc - Ho Chi Minh - Europa (B)
Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht.

vanaf 2.895, -€
Vertrekdatum: naar wens