Corsica: beleefreis per huurwagen
“L’île de Beauté"

Corsica: beleefreis per huurwagen

Terug naar het reisoverzicht

Corsica: beleefreis per huurwagen

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 8 dagen / 7 nachten


Prijs: €op aanvraag (=maatwerk) -Omschrijving:


Corsica staat vooral bekend om zijn bevreemdende schoonheid, zijn parfums, zijn enorm afwisselende landschap. 'Kalliste' noemden de Grieken het, 'de Mooiste', benaming die deze Parel van de Middellandse Zee best past. Door zijn geïsoleerde ligging heeft de bevolking haar eigen cultuur en taal weten te behouden. Historische stadjes liggen er verborgen tussen landschappelijke hoogstandjes. Corsica is een ontmoeting tussen een woeste bergachtige natuur en oneindig mooie zandstranden: de adem van de zee is overal voelbaar. Dompel u onder in de Corsicaanse cultuur en laat u verleiden door de schoonheid van 'L'Ile de Beauté'!

Dagschema:


Dag 1 : Brussel – Ajaccio - Porto / Piana (± 70km)
Vlucht naar Ajaccio, waar u uw huurauto afhaalt en richting Porto rijdt (aangewezen bij dag!). Via de mooie Golf van Liscia naar Cargèse, met sterk Griekse tradities, en het schilderachtige Piana*. Mooie rit langs de ‘Calanques’ tot Porto. U overnacht 2 maal in een eenvoudig 4* hotel met spectaculair uitzicht op de Calanques in Piana.

*Wonderlijk is het spel van de natuur dat het landschap van Piana sculpteerde, een spel van geologische krachten. Maar oude Corsicanen fluisteren nog dat de duivel er ooit verliefd werd op een herderin, en neerdaalde om haar te veroveren. Het meisje walgde van weerzin en deed haar man de duivel met geweld verjagen. Rood van woede sloeg de satan op de vlucht, en hij besloot Piana uit wraak te laten verdorren en de rotsen op hun kop te zetten. ‘Capo Rosso’ zou de kaap voortaan heten, naar de rode duivel. Tot St-Maarten met een zeegolf de woeste stenen streelde, en de beroemde 'calanques' deed ontstaan, in wier grillig spel herderin en gemaal voortleven.

Calanques-de-Piana

Dag 2 : Scandola
Kennismaking met dit indrukwekkende natuurreservaat, enkel te voet of per boot bereikbaar: vanuit Porto of Galeria kunt u per boot het natuurwonder van de rode rotsen bewonderen.

Dag 3 : Porto / Piana - Porto-Vecchio / Bonifacio (± 240km)
Via Evisa, gelegen te midden van weelderige kastanjebomen, en de Col de Verghio naar Calacuccia, mooi gelegen aan de oevers van een meer. U rijdt verder voor een bezoek aan het typische stadje Corte, het geografische en culturele hart van Corsica. Via Aléria, Solenzara naar Porto-Vecchio/Bonifacio*, waar u 3 maal overnacht.

*Toen Bonifacio, markies van Toscane, rond 830 een stad stichtte op de zuidpunt van Corsica, besloot hij die zijn naam te geven. Bleek dat de stad, met haar citadel als een arendsnest op de rotsen, van strategisch belang zou worden op alle gebied: Franciscus van Assisi en keizer Karel verbleven er, Alfonso V van Aragon viel ze aan, en Napoleon vertrok vandaar op expeditie naar Sardinië, maar 12km verderop. Vandaag nog is Bonifacio gegeerd, want tussen bergen en bossen schuilt een rijk verleden, bruist een levendig jachthaventje en lonken tropische stranden en kreken aan een zee in ontelbare nuances van blauw, met een keure aan vis en koraal. Welkom in het paradijs!

Bonifacio

Dag 4 : De mooiste stranden rond Porto-Vecchio / de Col de Bavella (± 60km H/T)
Het is heerlijk toeven aan de mooiste stranden van Corsica: Palombaggia, Santa Giulia, Rondinara - een schelpvormige baai met prachtig zeegroen water. Zeer aantrekkelijk voor bergliefhebbers: de grillige toppen van de ‘Aiguilles de Bavella’, een van de meest opwindende landschappen van Corsica.

Dag 5 : Bonifacio
Bezoek aan deze schitterende versterkte stad met een spectaculaire ligging: de jachthaven, ‘la ville haute’ met historisch centrum, de talrijke kerken en het verbluffend mooi gelegen ‘cimetière marin’. Profiteer van deze dag om ook de kust en de kliffen rond Bonifacio te verkennen!

Dag 6 : Porto-Vecchio / Bonifacio – Ajaccio (± 190km)
Via Figari naar Sartène, volgens Prosper Merimée ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’. Ze ligt in een gebied van prehistorische ruïnes. U kunt een verkwikkende halte maken in de aangename badplaats Propriano. Verder via Filitosa, de beroemdste vindplaats van megalithische monumenten, richting Ajaccio*, waar u 2 nachten logeert.

*Volgens de legende is Ajaccio genoemd naar haar stichter, de Griekse held Ajax. Historisch werd de eerste steen gelegd in 1492 door de Genovesen, die haar in de 18de eeuw overdroegen aan Frankrijk. Een eeuw later, in 1811, zou Napoleon zijn geliefde geboortestad uitroepen tot hoofdstad van het eiland. Vandaag is Ajaccio, met haar musea, als Fesch-, Capitello- en Bandera-, een tempel ter ere van zijn keizer. Maar Corsica blijft ook een heerlijk paradijs voor liefhebbers van natuurschoon, want tussen Giardiola in het uiterste noorden en La Parata in het zuiden wisselen de meest fantastische landschappen elkaar af: bergen, bossen, duinen en zee. Een droom van een eiland!

ajaccio-omgeving

Dag 7 : Ajaccio (± 45km H/T)
Kennismaking met deze typisch mediterrane stad, geboortestad van Napoleon Bonaparte en vereeuwigd door Tino Rossi. In de namiddag mag een rit langs de kustweg richting Iles Sanguinaires niet op uw programma ontbreken.

Dag 8 : Ajaccio - Brussel
Inlevering van de huurwagen en terugvlucht.

op aanvraag (=maatwerk)€
Vertrekdatum: naar wens