Bali - Authentieke privé rondreis
"Buitengewoon anders"

Bali - Authentieke privé rondreis

Terug naar het reisoverzicht

Bali - Authentieke privé rondreis

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 13 dagen / 10 nachten


Prijs: €op aanvraag -Omschrijving:


Bali is erg toeristisch geworden, talrijke toeristen zijn alom aanwezig op de stranden en de meest bezochte sites. Voyages and More laat u hier het echte Bali ontdekken, ver weg van de horden toeristen. Onze hotelkeuze van karaktervolle en kleinschalige (eco)hotels in het hart van de mooiste landschappen maakt de beleving volledig. Niets beters dan zo’n reis af te sluiten aan de mooie stranden van Gili of Lombok. Beide eilanden zijn, in tegenstelling tot Bali, ware strandbestemmingen.

Strand +++
Cultuur +++
Natuur +++
Ontmoeting met de lokale bevolking +++
Huwelijksreis +++

Bali anders bekeken

Dagschema:


Dag 1 - Vlucht vanuit Brussel naar Bali

Dag 2 - Denpasar - Ubud
Aankomst te Denpasar. Onthaal en transfer naar het centraal gelegen Ubud. Intrek in het hotel uit het drukke centrum gelegen.

Alam Indah 1
Alam Indah

Bambu Indah receptie
Bambu Indah

Dag 3 – Ubud (B)
Vrije dag om te genieten van het hotel en van de door het hotel voorgestelde activiteiten: wandelingen, fietsen in de rijstvelden, ontmoeting met dorpbewoners, ontdekking van het regenwoud van Mount Batukaru…

Dag 4 – Ubud (LB)
‘s Voormiddags activiteit “Mountain Biking” met groepje in internationaal reisgezelschap. Pick-up aan het hotel. Briefing. Vervolgens ontdekking per fiets van de regio van Tabanan. U rijdt doorheen prachtige rijstterrassen, langsheen de warmwaterbronnen van Angseri, u bezoekt traditionele dorpen. Beleving van het ware Bali. Terug in het hotel begin van de namiddag.

Dag 5 - Ubud - Sangeh - Mengwi - Tanah Lot - Munduk (B)
Rit naar de Monckey Forest te Sangeh. Bezoek aan de koninklijke tempel van Mengwi en de zeer vereerde tempel van Tanah Lot. Hij wordt bezocht tijdens de rustige momenten. Vervolgens wandeling doorheen de prachtige, mooiste en uitgestrekste rijstterrassen van Bali in de omgeving van het bergdorpje van Jatiluwih. Aankomst te Munduk, alvorens in te checken korte wandeling doorheen het woud tot aan prachtige watervallen (mogelijkheid tot baden).

sanak_retreat
Sanak Retreat

Dag 6 – Munduk (B)
Bijzondere activiteit, weg van de massa. Wandeling van 1 uur in het tropische woud tot aan een vergeten tempel. Daar doet u de oversteek per prauw van het prachtige meer van Tambligan, omgeven door bergen en jungle. ’s Namiddags geniet u van de hotelfaciliteiten en het prachtige natuurkader. U kan ook kiezen uit het activiteitenaanbod: kooklessen, massages…

Dag 7 - Munduk - Ulun Danu - Penglipuran - Klung Klung - Sidemen (B)
Bezoek aan de tempel van Pura Ulun Danu aan de oevers van het Bratanmeer. Prachtige panorama’s rondom het Baturmeer. Vrije lunch in een Balinees restaurant met adembenemende uitzichten op de vulkaan en het meer. Rit naar één van de mooiste en meest authentieke dorpen van Bali. Een bijzonder mooi dorp, volledig verkeersvrij met een authentieke, traditionele architectuur. Echt een moment van “off the beaten tracks”. Verdere rit naar het gerechtshof van Klung Klung waarvan de schilderingen perfecte voorbeelden zijn van klassieke Balinese schilderkunst. Aankomst te Sidemen en intrek in een boutique hotelletje met bijzondere uitzichten op de rijstvelden en landschappen van Oost-Bali.

Sideman Samanvaya 1
Samanvaya

Surya-Shanti 1
Surya Shanti

Dag 8 – Sidemen (B)
Rit naar de heilige grotten van de tempel van Goa Lawah. Deze geheimzinnige grotten werden gebouwd voor een heilige en tellen talrijke vleermuizen. Korte stop aan het (traditionele) dorp van Tenganan. Helaas intussen zeer toeristisch. Daar leeft de Bali Aga gemeenschap. Zij worden beschouwd als de eerste eilandbewoners. Het dorp staat bekend om z’n prachtige geweven Ikatdoeken. Verdere rit naar het waterpaleis van Tirtagangga. Vervolgens langsheen een bergroute naar de Moedertempel van Pura Besakih. Deze heilige tempel is de belangrijkste van Bali en ligt aan de voet van de heilige vulkaan Gunung Agung. Veel kans om er geregeld ceremonies te beleven. Zeer drukke plek zowel door grote aanwezigheid van bedevaarders als toeristen. Terug naar het rustige Sidemen.

Dag 9 - Sidemen - Padangbai - strandverblijf (B)
Korte transfer naar Padangbai. Daar vertrekt u met een speedboat naar de Gili-eilanden of Lombok. Aankomst op de strandbestemming en transfer naar het hotel.

Desa Dunia 1
Desa Dunia

Qunci Villa - ocean view
Qunci Villa - ocean view

Dag 10 - Strandverblijf (B)
Vrije verblijf op basis van kamer en ontbijt aan de mooie stranden van Gili of Lombok.

Dag 11 – Strandverblijf (B)
Vrije verblijf op basis van kamer en ontbijt aan de mooie stranden van Gili of Lombok.

Dag 12 - Terugvlucht Denpasar – Brussel (B)
Met de boot terug naar Bali en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 13 – Aankomst in Brussel

op aanvraag€
Vertrekdatum: naar wens