Sri Lanka - Privé rondreis met Engelstalige privé chauffeur/gids (4-5*verblijf) - ZOMERPROGRAMMA

Sri Lanka - Privé rondreis met Engelstalige privé chauffeur/gids (4-5*verblijf) - ZOMERPROGRAMMA

Terug naar het reisoverzicht

Sri Lanka - Privé rondreis met Engelstalige privé chauffeur/gids (4-5*verblijf) - ZOMERPROGRAMMA

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 14 dagen / 11 nachten


Prijs: €vanaf 3890,- -Omschrijving:


Gevangen in de delicate geuren van thee en kruiden, verleidt het mystische Ceylon reizigers sinds de tijd van Marco Polo. U ontdekt de archeologische schatten in het woud, de prachtige fauna en flora in de nationale parken, de eindeloze stranden met kokospalmen en het diepgewortelde Boeddhisme. De Traqn van Boeddha, zoals Sri Lanka ook bekend staat, biedt u al het mooiste van Azië !

Sri Lanka natuur

Dagschema:


Dag 1 - Vlucht vanuit Brussel naar Colombo

Dag 2 - Aankomst - Kalapitya (D-L)
Aankomst op de luchthaven van Colombo en privé transfer naar Kalapitya, gelegen op 2 uur rijden ten noorden van de hoofdstad. Dit schiereiland met haar prachtige goudgele stranden staat bekend voor haar biodiversiteit.

Beach_Kalapitya

Men kan er vaak dolfijnen en schildpadden spotten en af en toe walvissen.
De aanwezigheid van 2 koraalriffen - Bar Reef en St Anne’s Reef - zorgt voor ideale sites voor diepzeeduikers. Het is één van de laatste nog vrij ongeschonden natuurparadijzen in Sri Lanka. Verblijf in Dutch Bay.

terras_2_Dutch_bay Dutch Bay

Dag 3 - Kalapitya (D-L-B)
Boottocht op zee om eventueel dolfijnen te spotten.

dolfijnen Kalapitya

Dag 4 - Kalapitya - Wilpattu NP (D-L-B)
Vertrek naar Wilpattu NP (rit 1u30), gekend voor de grootste concentratie aan panters in Sri Lanka. Daarnaast vindt men er ook olifanten, buffels, talrijke watervogels, herten… Een prachtig stuk natuur.

Wilpattu NP

Terug naar Kalapitya.

Dag 5 - Kalapitya - Mihintale - Anuradhapura (L-B)
Vertrek naar de heilige site van Minhintale, de wieg van het Boeddhisme op het eiland. Na 1840 treden bereikt men de dagoba van Ambasthale van waaruit men een bijzonder zicht heeft op de omgeving.
Verdere rit naar Anuradhapura en overnachting.

Ulagalla Walawwa Resort

Dag 6 - Anuradhapura - Sigiriya (D-B)
Ontdekking van de Archeologische site. Anuradhapura was 2000 jaar geleden misschien wel de mooiste stad van heel Azië. In het begin van de 19de eeuw stuitte de Brit Backhaus op de uitgestrekte overwoekerde ruïnes.
De enige opvallende activiteit toen was het bidden rond een grote oude boom. Deze boom bleek later de enige levende loot van de boom waaronder Boeddha in 544 voor Christus verlicht werd. Daarmee is deze plek ook één van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten in de hele wereld. Vervolgens bezoek aan de historische site Ritigale. Dit voormalig klooster is volledig overgroeid door de jungle. Verdere rit naar Sigiriya. Avondmaal en overnachting in Vil Uyana, het beste ecoresort van Sri Lanka, gelegen op 5 km van de leeuwenrost van Sigiriya in een prachtig privénatuurreservaat temidden van meren, moerassen en rijstvelden.

Vil Uyana 2

Dag 7 - Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya (90 km) - (D-L-B)
Men doorkruist een prachtige groene regio en onderweg bezoek aan een ananasplantage. Bij aankomst te Sigiriya bezoekt u het fort gelegen op de rots. Deze steile rots, ook de Leeuwenrots genaamd, torent 175 meter boven het landschap uit. In deze rots is een nis waarin u de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunt zien. ‘s middags brengt u offerandes aan monniken en eet u in een ashram. Nadien ontdekking van Polonnaruwa, ooit de hoofdstad van Sri Lanka. De stad stond vol paleizen, tempels, kloosters, vijvers en parken. Vele ruïnes hiervan zijn nog in zeer goede staat.
Terug naar Sigiriya. Avondmaal en overnachting.

Vil_Uyana_-_receptie

Dag 8 - Sigiriya - Minneriya NP - Sigiriya (40 km) (D-B)
‘s Voormiddags vertrekt u op jeepsafari in het Minneriya National Park. U kunt er oa. wilde olifanten, apen, beren, herten,... observeren. Vooral de grote kuddes olifanten zijn indrukwekkend.
Nadien transfer naar een bijzonder logement DEHIGALA ELA. Volgens beschikbaarheid verblijft u in de boulder room of treehouse.

dehigaha ela

Dag 9 - Sigiriya - Dambula - Trincomalee (D-B)
Bezoek aan de Boeddhistische grotten van Dambulla, tevens Unesco-Werelderfgoed. Nadien transfer naar de oostkust. Aankomst en intrek in het hotel Jungle Beach Resort.

Jungle Beach Resort

Dag 10 - Trincomalee (D-B)
‘s Voormiddags, cruise Whale Watching. Op zoektocht naar de migrerende walvissen in die regio tijdens de zomerperiode.

Jungle Beach Resort 1

Dag 11 - Trincomalee - Passikudah (D-B)
Transfer naar Passikudah en intrek in Uga Bay.

Ugu Bay - zwembad

Dag 12 - Passikudah (D-B)
Strandverblijf.

Ugu Bay -beach-mid-day

Dag 13 - Passikudah - Colombo - Terugvlucht (L-B)
Vlucht met Cinnamon Air (ma, do, vrij of za) naar de luchthaven van Colombo en aansluitende vlucht naar Europa.

Dag 14 - Aankomst in Brussel

vanaf 3890,-€
Vertrekdatum: naar wens