Namibië - Het geheim van de duinen - Privé rondreis in charme lodges
"Karaktervol logeren"

Namibië - Het geheim van de duinen - Privé rondreis in charme lodges

Terug naar het reisoverzicht

Namibië - Het geheim van de duinen - Privé rondreis in charme lodges

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 14 dagen


Prijs: €Vanaf 3280,- vluchten inclusief -Omschrijving:


Privé rondreis Namibië met huurwagen en verblijf in charme lodges - fly & drive

Stel uzelf voor achter het stuur van een 4x4 pick-up terwijl u over de open, bijna lege wegen van Afrika rijdt...
Dit is een ongelooflijk romantisch begrip voor veel mensen, en er is geen betere plek om te beginnen dan in Namibië. De landschappen die voorbij glijden zijn episch, net als de dieren in het wild. Bovendien is Namibië één van de veiligste landen op het continent.

Namibië - landschapsfotografie

Deze 14-daagse ontdekking van de uitgestrekte wildernis in één van de grootste en minst bevolkte Afrikaanse landen is werkelijk uniek. Uw reisverhaal speelt zich af in prachtige grootse en opwindende landschappen: de maanlandschappen, de rode duinen van Sossusvlei, de uitgestrektheid van de Kalahari, de legendarische Skeleton Coast en Etosha. De natuur bewijst hier haar bijzonder aanpassingsvermogen, zeker ook in de Namibwoestijn.

Onze selectie kleine, karaktervolle en comfortabele 4* lodges maakt uw verblijf onvergetelijk!

Dagschema:


Dag 1 - Brussel - Windhoek
Vlucht vanuit Zaventem naar Windhoek.

Dag 2 - Windhoek - Otijwarongo (D)
‘s Morgens aankomst in Windhoek. Onthaal aan de luchthaven, pick-up van de huurwagen, briefing over het reisprogramma en de verkeersregels.

Otjiwarongo

Vervolgens vertrek naar Otjiwarongo (ca. 2u30 rijden).
Vrij middagmaal. Aankomst in de lodge en check-in.

Frans Indongo - lounge

Frans Indongo Lodge - bungalow

frans_indongo_lodge_otjiwarongo_2b

Inbegrepen uitstap per 4x4 om de zonsondergang te bewonderen.

Jeepsafari  Namibië

Terugrit naar de lodge en avondmaal.

frans_indongo lodge

Dag 3 - Otijwarongo - Von Lindequist Gate (Etosha NP) (B-D)
Ontbijt. Rit naar het Etosha National Park (ca. 3u rijden). Aankomst in de Mushara Outpost, gelegen nabij de oostelijke ingang van Etosha NP. Onthaal en icheck-in in de kamer. Vrij middagmaal.

mushara-outpost_7

In de namiddag kan u op safari met uw huurwagen (mogelijkheid om safari’s te boeken met privégids en 4 x 4 in de lodge mits toeslag). Etosha betekent in het lokaal dialect ‘weidse witte uitgestrektheid’. Dit prachtige wildreservaat met een oppervlakte van 22.700 km² is gedeeltelijk ingenomen door een zoutmoeras. Bij de vele waterplassen kan u rustig de fauna observeren: springbokken, olifanten, neushoorns, struisvogels, zebra's, gemsbokken ...

zeebra's

Er is zelfs een vrij grote kans om leeuwen te zien in Etosha.

Avondmaal en overnachting.

mushara-outpost_2

Tent deck

Dag 4 - Von Lindequist Gate - Anderson Gate (Etosha NP, zuidelijk gedeelte) (B-D)
Ontbijt. U doorkruist het zuidelijk gedeelte van het park en rijdt langs de zoutvlakte en de waterplassen op zoek naar dieren.

leeuwen

Bij zonsondergang aankomst in de lodge, nabij Anderson Gate (zuidelijke ingang).

EV_TentedUnits8

Intrek, avondmaal en overnachting.

Dag 5 - Von Lindequist Gate (Etosha NP) (B-D)
U heeft een volledige dag om Etosha NP te verkennen. Dit prachtige wildreservaat met een oppervlakte van 22.700 km² is gedeeltelijk ingenomen door een zoutmoeras. Bij de vele waterplassen kan u rustig de fauna observeren: springbokken, olifanten, neushoorns, struisvogels, zebra's, gemsbokken. U rijdt langs de waterplassen op zoek naar dieren.Er is zelfs een vrij grote kans om leeuwen te zien in het Etosha. Avondmaal en overnachting in de lodge.

Dag 6 - Anderson Gate (Etosha NP) - Damaraland (B-D)
Vroeg ontbijt in de lodge en vertrek naar de regio Damaraland (ca. 4u30 rijden), een woestijnachtig plateau waar ondermeer de mysterieuze woestijnolifanten en de zeldzame zwarte neushoorns leven. Vrij middagmaal. Deze niet te missen etappe fascineert door de merkwaardige vegetatie en wonderlijke rotsformaties.

rotsformaties

De gevarieerde landschappen zijn ronduit prachtig, met enkele natuurlijke wonderen zoals het bergmassief van Brandberg, met de 2573 m hoge Königstein, de hoogste berg van Namibië. In de late namiddag aankomst in de lodge.
Avondmaal en overnachting.

Doro Nawas

Doro Nawas - Damaraland

Dag 7 - Damaraland (B-D)
Vroege uitstap (optioneel, op voorhand te boeken en ter plaatse te betalen) op zoek naar de woestijnolifanten, per 4x4 en met een Engelstalige gids. Ontbijt. In Twyfelfontein bezoekt u de grootste verzameling prehistorische rotstekeningen in Afrika.

Dag 8 - Damaraland - Swakopmund (B)
Ontbijt en vervolgens een rit van ca. 5 uren naar Swakopmund. Aankomst in Swakopmund en rest van de namiddag vrij. In deze kleine badplaats aan de Atlantische Oceaan, een vroegere Duitse kolonie, heerst er nog steeds een Europese sfeer. Het is er leuk rondslenteren door de brede straten en genieten van de dijk met de immense palmbomen. Vrij avondmaal en overnachting.

Villa Margeritha

Dag 9 - Swakopmund (B-L)
Ontbijt. Vertrek voor een cruise in Walvisbaai om dolfijnen en Kaapse pelsrobben te spotten. Picknick lunch aan boord. In de namiddag uitstap per 4x4 om Sandwich Harbour te zien – de ontmoetingplaats tussen de duinen en de zee (beide uitstappen zijn inbegrepen).

Sossusvlei Lodge

Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 10 - Swakopmund - Sossusvlei (B-D)
Ontbijt. U zet de reis verder naar Sossusvlei, een rit van ca. 6 uren. Vrij middagmaal onderweg. Tijdens de rit doorkruist u de Maanvallei, een prachtig geologische regio die miljoenen jaren geleden ontstond door erosie van de Swakoprivier. Aankomst in de lodge in de late namiddag. Mogelijkheid om de zonsondergang te bewonderen op de duinen nabij de lodge (optioneel).

cocktails Sossusvlei

Avondmaal en overnachting.

Dag 11 - Sossusvlei (B-D)
Bij zonsopgang vertrekt u met uw huurwagen naar de befaamde duinen in het hartje van de Namibwoestijn. Het is het domein van onder meer de gemsbok, jakhals, zebra. Ontbijt. In de voormiddag mogelijkheid om uitstappen in de omgeving te doen, georganiseerd door de lodge (optioneel). ‘s Namiddags vrije tijd om te genieten van de faciliteiten van de lodge en om te rusten.

Bagatelle Safari Game Ranch

Avondmaal en overnachting.

Dag 12 - Sossusvlei - Kalahari (B-D)
Ontbijt. Rit naar de Kalahari (ca. 4 uren rijden). Vrij middagmaal onderweg. Aankomst en intrek in de lodge. Vervolgens uitstap bij zonsondergang op het domein (optioneel). Avondmaal en overnachting.

Dag 13 - Windhoek (B)
Ontbijt en vrije tijd tot het vertrek naar Windhoek. In de namiddag rit naar de luchthaven (ca. 3u rijden) en drop-off van de huurwagen. Vlucht naar Europa.

Dag 14 - Brussel
Aankomst in Zaventem.

Vanaf 3280,- vluchten inclusief€
Vertrekdatum: naar wens