Tanzania full inclusive vliegsafari
"Meer genieten van safari's, lodges en rust."

Tanzania full inclusive vliegsafari

Terug naar het reisoverzicht

Tanzania full inclusive vliegsafari

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 9 dagen / 7 nachten


Prijs: €op aanvraag -Omschrijving:


TANZANIA VANUIT DE LUCHT

U vliegt voornamelijk van park tot park in een comfortabel vliegtuigje CESSNA GRAND CARAVAN. Het vliegen over de weidse vlakten van de Serengeti en langs het indrukwekkende vulkanisch gebergte aan de rand van de riftvallei is onvergetelijk.

Dit biedt een enorme tijdswinst waardoor u meer kan genieten van de safari’s, de luxueuze lodges met hun bijzondere liggingen en van rust.

van_park_tot_park_in_een_comfortabel_vliegtuigje_CESSNA_GRAND_CARAVAN

"Slow time down, get taken in, fall in love, never be the same ..."

Dagschema:Dag 1 - Bruxelles - Kilimandjaro - Arusha - D


Vlucht naar Tanzania met KLM. Onthaal en transfer naar uw hotel. Avondmaal en overnachting te Arusha.

Dag 2 - Arusha - Tarangire NP - DLB

Ontbijt. Nog wat rust aan het zwembad en briefing over de safari. Transfer naar de luchthaven van Arusha en vlucht van +/- 40 min. Aankomst op de piste en vertrek voor een 1ste safari in het Tarangire NP., gelegen temidden van de Maasai steppe. Tarangire is, met een oppervlakte van 2600 km², een ideale plaats voor het spotten van wilde dieren. Dit prachtige natuurgebied is zo bijzonder door zijn heuvelachtige terrein, de diep gelegen rivier die bijna nooit droog staat, de enorme baobabbomen, de gele acacia's, de kleine moerassen en de palmbomen. De rivier is de enige plek waar de dieren tijdens het droge seizoen water vinden (van juni tot oktober). Tarangire NP is ook een vogelparadijs.

Aankomst en intrek in de lodge.

een_nieuwe_high-end lodge

Heerlijk genieten van een aperitief bij zonsondergang en vervolgens van het avondmaal.

Tarangire Tree Tops Lodge

Dag 3 - Tarangire NP - DLB

Volledige dag gevuld met activiteiten voorgesteld door de lodge : safari in de voormiddag of/en namiddag, dorpsbezoek, walking safari, nacht safari. Heerlijke maaltijden in de lodge.

Dag 4 - Tarangire NP - Karatu - DLB

Rustig ontwaken en ontbijten.

Tarangire_Tree_Tops_Lodge_2

Tarangire_Tree_Tops_Lodge-_ontbijt

‘s Voormiddags safari in het Tarangire n.p. Halte voor middagmaal. Transfer naar de piste voor de vlucht naar Manyara. Aankomst en onthaal door het team van de lodge. ‘s Namiddags intrek in de lodge. Genieten van de high tea. Nog wat rust en vervolgens avondmaal.

Dag 5 - Karatu - Ngorongoro Krater - Karatu - DLB

Ontbijt. Afdaling in de Ngorongoro krater. Hier is er het hele jaar door water voorradig, wat de immense aantallen zoogdieren en vogels verklaart. Het is een uniek natuurgebied dat bescherming geniet als unesco-werelderfgoed. Door de enorme concentratie aan wilde dieren lijkt het wel of u in het aards paradijs beland bent. Gedurende de volledige dag geniet u van een prachtige safari in de krater en over de middag picknick lunch.

Manor_at_Ngorongoro -crater lunch

Terug naar uw verblijf voor het avondmaal.

Dag 6 - Karatu - Serengeti NP - DLB

Ontbijt. Activiteiten naar keuze : safari in het manyara n.p., paardrijden, spa … middagmaal in de lodge. Transfer naar de piste van Manyara. Vlucht met vliegtuigje naar de piste van Lobo in het serengeti n.p. Onthaal door het team van de lodge en transfer naar de lodge wat op zich ook een safaribeleving is. Intrek in het kamp. Avondmaal en overnachting.

Serengeti_Migration_Camp_-_barbecue_dinner

Dag 7 - Serengeti NP - DLB

Ontbijt. Volledige dag voor de ontdekking van de fauna en flora van het park. Voor ‘s middags wordt een picknick voorzien. Het Serengeti National Park is waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld. Het is het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem op aarde. In de taal van de Masai, de oorspronkelijke, kleurrijke bewoners van Kenia en Tanzania, betekent Serengeti “eindeloze vlaktes”. Het is de woonplaats van miljoenen wilde dieren, waaronder de zogenoemde 'big five': olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels. Zo'n 520 verschillende vogelsoorten spreiden hier hun vleugels. Ieder jaar wanneer de regenperiode aanbreekt, vindt één der grootste wildspektakels op aarde plaats. Zo'n twee miljoen gnoes, zebra's en gazellen, gedreven door een eeuwenoud instinct, trekken over de vlaktes op zoek naar plekken met vers gras en water. In hun kielzog opgejaagd door leeuwen, cheeta’s en wilde honden, gade geslagen door in de lucht cirkelende gieren. In de late namiddag terug naar het kamp en avondmaal.

Opmerking: de “grote trek” is makkelijk te spotten vanuit het Migration Camp (onder voorbehoud van goede weersomstandigheden).

Dag 8 - Serengeti NP - Arusha - Terugvlucht - B

Ontbijt. ‘s Voormiddags walking safari in de Serengeti. Middagmaal in het kamp. Transfer naar de piste en vlucht naar Arusha. Aankomst en transfer naar de luchthaven van Kilimandjaro. Terugvlucht naar Europa.

op aanvraag €
Vertrekdatum: naar wens