Unieke privé rondreis:  Costa Rica, anders bekeken
"Natural energy"

Unieke privé rondreis:  Costa Rica, anders bekeken

Terug naar het reisoverzicht

Unieke privé rondreis:  Costa Rica, anders bekeken

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 14 dagen / 12 nachten


Prijs: €Vanaf 3350,- -Omschrijving:


Op deze unieke natuurreis ontdekt u het centrale gebergte en het zuidelijke kustgebied aan de Pacific. U verkent het authentieke Costa Rica rond de Turrialba regio. Op een actieve manier maakt u kennis met het weelderige nevelwoud en gaat u op zoek naar de schitterende quetzal. Osa Peninsula herbergt één van de meest ongerepte wouden vol met leven. Al snorkelend ontdekt u de onderwater fauna en flora van de Pacific. Ontspannen doet u in één van de mooist gelegen lodges van Costa Rica, de hemel op aarde! .

Avontuur ***
Strand ***
Cultuur **
Natuur ***
Trekking ***

Natuur Costa Rica

"Op rondreis in een land zonder leger en waar de som van de levensverwachting, het welzijn, het geluksgevoel en de ecologische voetafdruk op nummer 1 prijkt van de wereldlijst!" (cfr Happy Planet Index)

Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR SAN JOSÉ
Bij aankomst privétransfer naar het hotel. Check-in en korte briefing door onze lokale agent.

DAG 2 - SAN JOSÉ - IRAZU - TURRIALBA - B
Uw huurwagen wordt afgeleverd bij het hotel. Mooie rit tot de Irazu vulkaan (3.400) met uitzichten over Cartago, de Centrale vallei en de Atlantische laagvlakte.

de_Irazu_vulkaan

Op de top kunt u de twee kraters bewonderen. U rijdt verder naar de pittoreske Tutrrialba regio aan de voet van de gelijknamige vulkaan.

Turrialba vulkaan

DAG 3 - TURRIALBA - GUAYABO - B
Bezoek aan het Guayabo National Monument, de belangrijkste precolumbiaanse site in Costa Rica. Dit religieus en commercieel centrum kende een bloeiperiode tussen de 9e en 15e eeuw. De archeologische resten zijn omgeven door weelderig regenwoud. In de namiddag bezoek aan de Grano de Oro koffieplantage.

DAG 4 - TURRIALBA - OROSI - CARTAGO - SAN GERARDO DE DOTA - B
Langs de suikerriet- en koffieplantages rijdt u naar de prachtige Orosi vallei. In het dorpje kunt u het oudste kerkje van het land bezoeken (1743). Daarna klimt u naar het nevelwoudgebied rond San Gerardo de Dota, de habitat van de befaamde quetzal. Namiddag vrij om de weelderige omgeving een eerste keer te verkennen.

Collage_omgeving_-_Gerardo_de_Dota_-_Suria_Mountain_Lodge_b

DAG 5 - EL PARRAMO TREK - B
’s Morgens vroeg rijdt u naar de El Parramo berg (3.400m) waar een lokale gids u opwacht. Deze bergwandeling is één van de mooiste tochten in dit gebied van ongerept nevelwoud. U wandelt door het sprookjesachtige woud op zoek naar vogels en met wat geluk spot u de schitterende quetzal. Duur van de tocht: 6 uur, ontbijt box inbegrepen.

Collage_vogels_-_Gerardo_de_Dota_-_Suria_Mountain_Lodge

DAG 6 - SAN GERARDO - SIERPE - OSA PENINSULA - BD
‘s Morgens vroeg daalt u af naar Sierpe, een vissersstadje gelegen aan de Pacific. Boottransfer door het mangrovewoud naar het schiereiland Osa. Bij aankomst wordt u naar de schitterend gelegen lodge te zuiden van de Drake Bay gebracht. De lodge ligt op een heuvel vlakbij bij het Corcovado nationaal park, één van de meest ongerepte parken van Costa Rica, en kijkt uit over de Stille Oceaan.

Osa_Peninsula_-_las_Caletas_Lodge_2

DAG 7 - NATIONAAL PARK CORCOVADO - BLD
Jungletocht met Engelstalige natuurgids door het Corcovado nationaal park, gekend om zijn enorme biodiversiteit. Naast het dichte regenwoud, verschillende meren en verborgen lagunes, watervallen en mangrovebos heb je hier ook prachtige stranden. In het park vindt u 750 soorten bomen, 117 soorten amfibieën en reptielen, 120 soorten zoogdieren en 365 soorten vogels waarvan tal endemisch zijn. Maar wat dit park het meest aantrekkelijk maakt is dat het wildleven zo makkelijk te observeren en te benaderen is.

DAG 8 - CAÑO ISLAND - BLD
Met een snelle motorboot vaart u naar het Caño Island dat ongeveer een 10 mijl buiten de kust ligt. Dit is één van de mooiste plaatsen om het rijke onderwaterleven van de Pacific kennis te maken.

CAÑO ISLAND

Al snorkelend kunt u de koraalriffen verkennen en de talrijke kleurrijke vissen observeren. Picknick op het strand. U kunt ook nog wandelen langs één van de paden die u bij een archeologische vindplaats en een prachtig uitkijkpunt brengen.

DAG 9 - OSA PENINSULA - SIERPE - MATAPALO - B
Boottransfer naar Sierpe waar u uw huurwagen oppikt en langs de kust naar Matapalo rijdt waar u de huurwagen op de parking achterlaat. Transfer door de dicht begroeide heuvels naar uw verblijf, een ware oase van rust, waar luxe en ecologie elkaar vinden..

Las Nubes

Hier wiegt het ruisen van de oceaan u vanavond in slaap...

DAG 10 - NATIONAAL PARK MARINO BALLENA - BL
Uw wekker van dienst voor het begin van een heerlijke nieuwe dag: een natuurlijk orchest van vogels en krekels!

Vandaag staat er een boottocht gepland.Tijdens deze boottocht vaart u langs de beste spots om bultrug walvissen, grienden en verschillende dolfijnsoorten te spotten (seizoensgebonden). U geniet van de uitzichten op de kustlijn van het Marino Ballena park en de enorme diversiteit van vogels bij de indrukwekkende zeegrotten van Playa Ventana. Op een klein eiland in de Pacific wordt er gestopt voor versnaperingen en om u de gelegenheid te geven al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.

DAG 11 - MATAPALO - B
Vrije dag om te relaxen en te genieten van uw verblijf.

collage_Las_Nubes_-_de_hemel_op_aarde

DAG 12 - MATAPALO - MANUEL ANTONIO - CENTRALE VALLEI - B
Op uw terugweg richting de Centrale Vallei kunt u nog het nationaal park Manuel Antonio bezoeken. In dit kleine park is het makkelijk de fauna te observeren en vindt u enkele van de mooiste stranden van de Pacific terug. U rijdt verder naar uw verblijf in San José waar u uw huurwagen inlevert.

DAG 13 - SAN JOSE - TERUGVLUCHT NAAR EUROPA
Privétransfer naar de internationale luchthaven op tijd voor uw terugvlucht.

strong>DAG 14 - AANKOMST TE BRUSSEL

Vanaf 3350,- €
Vertrekdatum: naar wens