Pelgrimstocht: georganiseerde wandelreis te voet naar Santiago de Compostela
'Op stap met jezelf'

Pelgrimstocht: georganiseerde wandelreis te voet naar Santiago de Compostela

Terug naar het reisoverzicht

Pelgrimstocht: georganiseerde wandelreis te voet naar  Santiago de Compostela

Vertrekdatum: 17 mei 2018, 16 augustus 2018 en weldra ook mei of augustus 2019


Retourdatum: 10 nachten / 11 dagen


Prijs: €voor 2019 is de prijs nog niet gekend -Uw reisbegeleider: Inge Compen

Omschrijving:


Pelgrimstocht met coaching programma

Met zijn grillige kusten is het groene Galicië een heel aparte bestemming in het Zuiden, een plek waar pelgrim thuis zijn.

Het unieke aan deze pelgrimstocht, is de coaching die je van Inge Compen ontvangt voor, tijdens en na de reis om jou mentaal, praktisch en spiritueel voor te bereiden en te begeleiden bij deze prachtige ervaring.

Wat brengt het je om mee te gaan?

“De camino is het leven in een notendop, maar dan met een vergrootglas erop.”

Je ervaart het unieke gevoel van pelgrimeren:

-> er ontstaat rust in je hoofd doordat je letterlijk je leven vertraagt;
-> je komt dichter bij jezelf en krijgt antwoorden om je eigen weg te vinden;
-> je voelt de weldaad van simpel leven en ervaart dankbaarheid: voor jezelf, de ervaring en de lessen die je leert

Daarnaast zal je:
◾al wandelend inzichten opdoen op de meest onverwachte momenten en weer luisteren naar je innerlijke stem;
◾kracht en dankbaarheid ervaren;
◾ geraakt worden door een landschap, de kracht van het onderweg zijn of een uitspraak van een medepelgrim;
Gesprekken van verrassende diepgang voeren en je, door een lach en een traan, verbonden voelen met je medereizigsters, die net als jij, hun hart willen volgen en betekenis willen geven aan hun werk en leven;
◾prachtige ontmoetingen hebben met andere pelgrims.

Compostella_1_-_2015

Beleef een fysieke ervaring, waarbij je je grenzen verlegt en je voor de rest van je leven weet dat je meer kan dan je denkt!

De camino wandelen brengt wat je nodig hebt!

Dat heeft Inge Compen al 6 keer zelf aan den lijve mogen ervaren. En ook de meer dan 30 vrouwen die intussen met haar mee stapten, ontdekten het. Als je een intentie zet, krijg je antwoorden.
De camino naar Santiago de Compostella heeft de kracht om je te raken tot in het diepst van je ziel.


Ondersteunend coachingsprogramma

Het bijzondere aan de VrouwKracht pelgrimstocht, is de coaching die je van Inge ontvangt; voor, tijdens en na de reis. Zo wordt je ondersteund in je mentale, praktische en spirituele voorbereiding en voel je je begeleid tijdens deze prachtige ervaring.

Vanuit haar eigen camino-ervaringen van mei 2014 en 2015 krijg je tips over wat mee te nemen, hoe te pakken en hoe je (fysiek) voor te bereiden.

Tijdens een gezamenlijk startmoment, ongeveer een maand voor vertrek, maken we kennis met elkaar en staan we samen stil bij je intentie. Het begin van een prachtig avontuur.

Omdat de camino je geeft wat je nodig hebt - en dat is niet noodzakelijk wat je wil! - voorzien we tijdens de pelgrimstocht dagelijks ruimte om te bespreken en te verdiepen wat je bezig houdt. Op allerlei manieren en met verschillende werkvormen krijgt jouw proces alle aandacht. Zo krijg jij helderheid en inzichten over jouw weg vooruit.

“Ik wil je langs deze weg oprecht bedanken. Dank voor je interesse, dank voor je luisterend oor, dank voor je boeiende vragen, dank voor de gesprekken, dank voor de letterlijke en figuurlijke schouder om op te huilen, dank voor je blijvend enthousiasme! Ik heb al heel veel van je geleerd. Ik ben je daar enorm dankbaar voor!” Ellen

Na deze 11 dagen delen we voor de rest van ons leven iets bijzonders. Daarom komen we een maand na afloop opnieuw samen. We maken bewust tijd en ruimte voor de bezinking. Om er bij stil te staan hoe je niet alleen een pelgrim op de camino bent, maar ook een pelgrim in het leven.

Voor wie?

De VrouwKracht pelgrimstocht naar Compostela is bedoeld voor warmhartige, bewuste vrouwen die:

• houden van reizen met een diepere betekenis;
• Open-minded, positief en met ondernemende geest in het leven staan;
• op zoek zijn naar hun eigen weg, zodat ze kunnen uitdrukken wie ze echt zijn.

Ze zijn madammen van de wereld die:

• blij worden van een goed gesprek;
• grenzen verleggen en uit hun comfortzone zien als een uitdaging;
• op tocht willen gaan: op ontdekking in een land en ook naar de mogelijkheden in zichzelf.

Compostella_9_-_2015

De VrouwKracht pelgrimstocht gaat uit van 3 pijlers:

- stappen – het fysieke
- de kracht in jezelf ontdekken – het mentale
- zelfontdekking en zelfverrijking – het spirituele

Belangrijk is dat je staat achter al deze 3 pijlers, met name dat je jezelf wil openstellen voor de gezamenlijke leermomenten en jouw ervaringen wil delen.

Wie is Inge Compen?

Verhalen vertellen, reizen, daarbij andere culturen ontdekken en inspirerende ontmoetingen hebben, zijn enkele van de dingen die Inge blij maken.

In 2007 gaf ze haar marketingjob op, enkel met het vertrouwen en de wens om mensen te gaan begeleiden. Ze gooide het roer om en startte als ondernemer. Vrouwen die aan een carrièreswitch denken of meer willen gaan doen wat bij hen past, geeft ze een duwtje in de rug om hun richting te vinden.

In 2014 ondernam ze de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, samen met haar vader. In 32 dagen stapten ze de 800 kilometer van de camino francès naar Santiago de Compostela. Het werd zowat haar meest beklijvende ervaring ooit.

De lessen die het haar opleverde, heeft ze neergeschreven op haar blog. Ben je benieuwd? >> Klik dan hier.

Sinds 2012 begeleid ze vrouwen op inspiratiereis: reizen naar een land, maar ook stilstaan bij jezelf zodat je met hernieuwde energie richting kan geven aan je leven.

Intussen is ze er nóg meer van overtuigd dat uit je dagelijkse routine stappen de ideale manier is om contact te maken met je diepste wensen, om heldere inzichten te krijgen en ballast af te werpen.

Ze heeft het voorrecht gehad om ongelofelijk mooie dingen te zien gebeuren bij de meer dan 40 vrouwen die intussen mee op inspiratiereis gingen met haar.
Al 5 groepen vrouwen mocht ze de kracht van de weg naar Compostella laten ervaren. Elke keer weer ontroert het haar. Intussen is Inge Compen dan ook een absolute camino-lover! Santiago voelt voor haar inmiddels als thuiskomen.

the_steps_taken_by_so_many_pilgrims

Graag gaat Inge met je op weg!
Buen camino!

Dagschema:


Hoe ziet de VrouwKracht pelgrimstocht naar Santiago de Compostela eruit?

Tijdens deze unieke tocht naar Santiago de Compostella leg je de laatste 200 kilometer van de camino francés af als pelgrim.

Gemiddeld wandelen we 22 kilometer per dag. Dat wil zeggen dat er dagen tussen zitten met minder, maar ook met meer kilometers (met een maximum van 30). Ieder wandelt op haar eigen tempo en, naar eigen behoefte, alleen of met de groep.
 Een gedetailleerd overzicht per dag ontvang je tijdens een bijeenkomst voor vertrek.


Dag 1
We vertrekken ’s morgens in Zaventem voor de vlucht naar Santiago de Comostela. Een bus brengt ons naar Villafranca voor onze eerste overnachting.

De volgende ochtend heisen we onze rugzak op de schouders en vertrekken we op pelgrimstocht.

Dag 2 tot en met dag 9
9 dagen lang laten we ons leiden door de beroemde gele pijlen en Sint-Jacobsschelpen over de middeleeuwse route die zoveel aantrekkingskracht heeft. Elke dag genieten we van een prachtige omgeving: idyllische dorpjes, mooie zonsopgangen, uitgestrekte weilanden en heerlijk geurende eucalyptusbossen.

Compostella_6_-2015

Dag 10
Vandaag arriveren we in de voormiddag in Santiago waar het graf van de heilige Jacobus op ons wacht.
Om 12 uur heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de pelgrimsmis. Met wat geluk zie je de Botafumeiro in actie: het grote wierookvat dat de paters aan een dik en lang touw door de kerk zwieren. Een beklijvend moment!
In de namiddag is er tijd om te slenteren in de sfeervolle straatjes van Santiago de Compostela, te bekomen van je fantastische prestatie en te verbroederen met de vele pelgrims.

Compostella_2_-_2015

Dag 11
Nu is het moment gekomen om weer naar huis terug te keren. We vliegen van Santiago naar Zaventem, waar we afscheid nemen van elkaar.

Gemiddeld wandelen we elke dag 25 kilometer. Dat wil zeggen dat er dagen tussen zitten met minder maar ook met meer kilometers (met een maximum van 30 kilometer). Ieder wandelt op haar eigen tempo en, naar eigen behoefte, alleen of in groep.

Een gedetailleerd overzicht per dag delen we tijdens een bijeenkomst voor vertrek met de groep deelneemsters.

voor 2019 is de prijs nog niet gekend€
Vertrekdatum: 17 mei 2018, 16 augustus 2018 en weldra ook mei of augustus 2019