Oman - Een hemelse mix van welzijn, ontspanning en verwondering
"Canyons en wit zand"

Oman - Een hemelse mix van welzijn, ontspanning en verwondering

Terug naar het reisoverzicht

Oman - Een hemelse mix van welzijn, ontspanning en verwondering

Vertrekdatum: Beste reistijd van eind oktober tot maart


Retourdatum: 9 dagen / 7 nachten


Prijs: €op aanvraag -Omschrijving:


U logeert in twee heel bijzondere verblijven van Oman: in het unieke Alila Hotel Jebel Akhdar, gelegen aan de rand van een spectaculaire kloof van de berg Jebel Akhdar, en in het hemelse Six Senses Zighy Bay Resort, geïsoleerd tussen bergen en zee.

Het hele programma is gericht op welzijn, ontspanning en verwondering ... U ontdekt de mooiste landschappen en ook enkele essentiële Omani steden als Nizwa en Dubai.

De hemel op aarde!

Dagschema:


DAG 1 – VLUCHT NAAR MUSCAT
Vlucht naar Muscat. Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar uw hotel The Chedi in Muscat. Overnachting in Muscat.

The Chedi

DAG 2 - MUSCAT - Nakhal - WADI BANI AWF - JEBEL AKHDAR (B - L)
Na het ontbijt, vertrek per 4x4 samen met uw prive gids. Bezoek aan Nakhal Fort, gelegen op een rots met uitzicht op een palmentuin en waarvan de eerste gebouwen dateren uit de negende eeuw. Dan gaat de route verder in de bergen op de hellingen van Wadi Ban Awf, een geologisch wonder dat één van de mooiste landschappen in het land biedt. Ontdekking van de eerste oase van bergen en het karakteristieke dorpje Balat Sayt. Picknick lunch in het hart van dit prachtige landschap van Wadi Bani Awf. We vervolgen onze beklimming naar Jebel Akhdar tot op het Sayq plateau, gelegen op 2000 meter hoogte. De uitzichten zijn fantastisch! Overnachting in Alila Jebel Akhdar.

één_van_onze_highend-hartedieven_in_Oman

DAG 3 en DAG 4 - JEBEL AKHDAR (B)
Vrije dagen in Alila Jebel Akhdar. Er zijn heel wat activiteiten beschikbaar, zowel in het hotel als in de buurt, die uw vervlijf onvergetelijk zullen maken. Wij kunnen u vele opties aanbieden: wandelen door de dorpen en kennis maken met hun gemeenschap en tradities, op ontdekking op het Sayq plateau, sporten (wandelen, fietsen, canyoning, ...), het verkennen van grotten of gewoon genieten van wellness en ontspanning. Overnachting in Alila Jebel Akhdar.

alilajabalakhdar

DAG 5 - JEBEL AKHDAR - NIZWA - MUSCAT - ZIGHY BAY (B - L)
Vertrek naar Nizwa, de voormalige hoofdstad van het Sultanaat, langs mooie wegen en langs het minder gekende Wadi Tayyin, bezaaid met kleine traditionele dorpjes. Bezoek aan het imposante fort van Nizwa. Lunch en verder naar de luchthaven van Muscat voor uw vlucht naar Dubai (1 uur). Verwelkoming in Dubai en transfer naar Oman Musandam om in te checken in het prachtige Six Senses Zighy Bay Resort. Overnachting Zighy Bay (prive zwembad villa).

Zighy

DAG 6 en DAG 7 - Zighy Bay (B)
Vrije dagen in Six Senses Zighy Bay. Gelegen in een prachtige omgeving tussen de bergen en de zee, is Zighy Bay onderdeel van een ecologische benadering in een kader van schoonheid, charme, luxe en comfort. met zijn prachtige villa's en een privézwembad op een wit zandstrand. Zonder twijfel het beste hotel in de regio, vaak gerangschikt onder de beste resorts in de wereld ...

Six_Senses_Zighy_Bay_-_Dibba_-Oman_shua_shack

Six Senses Zighy Bay is de ideale plek om de stress en hectiek van het dagelijkse leven achter te laten, om te ontspannen, te herstellen, te genieten en op te laden. Het biedt diverse kuurprogramma's, zoals detox, fitness, gewichtsverlies, ontstressen of gewoon lekker relaxen. Gezien de vele faciliteiten (ontspanning, spa, strand, dhow cruise, parasailing, vissen, fietsen, wandelen, kanoën, duiken en snorkelen, het verkennen van de dorpen ...) is het hier ook voor iedereen zalig vertoeven. Qua architectuur lijkt het in veel opzichten op een traditionele Omani dorp. Veel palmbomen, zandwegen en een bijna autovrije omgeving.

DAG 8 - Zighy Bay – DUBAÏ (B)
Dubbel genieten van nog een vrije voormiddag bij Six Senses Zighy Bay. Kort na de middag vertrek naar Dubai. Ontdekking van deze moderne stad per auto met privé-chauffeur: Sheikh Zayed Road, The Palm Jumeirah, Burj Al Arab ... Stop bij Dubai Mall, in het centrum van de stad. Vrije tijd om op verkenning te gaan in het grootste winkelcentrum in de wereld met zijn gigantisch aquarium, om de 828 meter hoge Burj Khalifa te ervaren, evenals om de beroemde Dubai Fountain (gratis voorstellingen elke 30 minuten) te ontdekken. Diner in één van de restaurants gelegen rond de fontein. In de late avond, transfer naar de luchthaven van Dubai voor uw terugvlucht.

DAG 9 - AANKOMST IN BRUSSEL

op aanvraag€
Vertrekdatum: Beste reistijd van eind oktober tot maart