Rondreis Australië
Sydney - Red Center - Port Douglas/Cairns

Rondreis Australië

Terug naar het reisoverzicht

Rondreis Australië

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 15 dagen / 11 nachten (of langer)


Prijs: €vanaf 3570 Euro* -Omschrijving:


Koala beertjes

- Vanuit Sydney een begeleide excursie naar de wondermooie Northern Beaches en ontdekking van de Blue Mountains
- Ontdekking van het ‘Red Center’ met als startpunt Alice Springs om dan te eindigen met één van de hoogtepunten: Ayers Rock/Uluru
- Een echte ‘outback experience’ met de Mereenie Loop Road per 4 x 4
- Strandverblijf te Port Douglas, gelegen op 70 km ten noorden van Cairns. Een aangename badplaats met veel animatie.
- Laatste nacht te Cairns om zo vóór de terugreis nog wat te genieten van de interessante shoppingmogelijkheden
- 4* hotels zowel te Port Douglas als Cairns
- Zeer goede verhouding prijs/kwaliteit
- Ideale 1ste kennismaking voor reizigers die slechts beschikken over 15 dagen en die de Australische highlights willen ontdekken.

Dagschema:


1 & 2/ Brussel – London – Sydney
Lijnvlucht naar Sydney via Londen.

3/ Sydney (-)
Aankomst in Sydney. Check-in in het centraal gelegen Hotel en vrije dag om de levendige stad te ontdekken.

4/ Sydney (-)
Vrije voormiddag. Vervolgens pick-up aan het hotel en verkenning met engelstalige gids van de wondermooie ‘Northern Beaches’. Jullie rijden over de wereldberoemde Sydney Harbour Bridge en bezoeken er oa. Middle Harbour & The Spit, Sydney Harbour National Park & North Head, Long Reef, Freshwater & Manly Beaches. Na het bezoek terugkeer naar Sydney en vrije avond.

5/ Sydney –Blue Mountains – Sydney (L)
Georganiseerd bezoek aan de Blue Mountains. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar de naam "de Blauwe Bergen".
Het uitzicht is subliem : diepe ravijnen, watervallen, onontgonnen struikgewas, ... Een stuk van de verkenning dient men zelf te voet te ondernemen langs de bewegwijzerde paden. Een echt hoogtepunt! Deze enorme "wildernis" behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Een belangrijke rotsformatie is te zien bij Echo Point: The Three Sisters. Na het bezoek terugkeer naar Sydney.

6/ Sydney – Alice Springs (-)
’s Morgens binnenlandse vlucht Sydney – Alice Springs, gelegen in het centrum van de ‘Red Centre’. Bij aankomst pickup van uw 4WD huurwagen. Aansluitend rit naar Alice Springs en check-in in het hotel. Vrije avond. Mogelijkheid om de stad te verkennen en inkopen te doen voor de tocht door de ‘Outback’.

7/ Alice Springs – Kings Canyon (-)
Voor jullie Alice Springs verlaten en de outback intrekken richting Kings Canyon, dienen jullie nog de permit (+/- 5 AUD) aan te kopen in de DVT die u toelaat om de wondermooie Mereenie Loop Road te gebruiken. Deze route is een echte ‘Outback Experience’! Bij aankomst in het Kings Canyon Resort check-in.
Mogelijkheid tot verkenning van de Kings Canyon via de bewegwijzerde paden. De wanden van Kings Canyon zijn meer dan 300 m hoog. Op de bodem van de kloof stroomt de Kings Creek.

8/ Kings Canyon – Ayers Rock (-)
Vanuit Kings Canyon rijden jullie naar het wereldberoemde Ayers Rock of Uluru. Bij aankomst in Yulara check-in in het hotel en mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Uluru Kata-Tjuta National Park. Om het National Park te bezoeken heb je een permit nodig. Uluru of Ayers Rock is natuurlijk een must, maar een bezoek aan ‘The Olgas’ is ook zeker de moeite waard. Voor jullie terugkeren naar het hotel kan men genieten van een wondermooie zonsondergang met Uluru op de achtergrond.

9/ Ayers Rock – Cairns – Port Douglas (-)
Vrije tijd om de omgeving verder te verkennen tot aan de rit naar de luchthaven.
Inlevering van uw huurwagen en check-in voor uw binnenlandse vlucht naar Cairns. Bij aankomst in Cairns, transfer naar Port Douglas en check-in in het hotel. Vrije avond in de charmante badplaats.

10/ Port Douglas (B)
Vrij strandverblijf in Port Douglas.

11/ Port Douglas / Great Barrier Reef (B, L)
Vandaag verkennen jullie per catamaran de wondermooie onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Pick-up aan uw hotel en transfer naar de aanlegsteiger waar u aan
boord stapt. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Na de boottocht terugkeer naar uw hotel en vrije avond.

12/ Port Douglas (B)
Vrij strandverblijf in Port Douglas.

13/ Port Douglas - Cairns (B)
Na de check-out transfer naar Cairns en mogelijkheid tot verkenning van deze haven- en shoppingstad met zijn vele terrasjes. Overnachting in het centraal gelegen Novotel Oasis Resort.

14/ Cairns – Sydney – Brussel (-)
Na de check-out transfer naar de luchthaven van Cairns en check-in voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel op dag 15.

=> Mogelijkheid om te verlengen!

vanaf 3570 Euro*€
Vertrekdatum: naar wens